شمیم مهدی

آدم ها با افکار و اعتقادات و حرف هایشان شناخته می شوند!

شمیم مهدی

آدم ها با افکار و اعتقادات و حرف هایشان شناخته می شوند!

شمیم مهدی

هر آدمی یه سری افکار و اعتقادات داره که دوست داره دیگران از اون ها با خبر باشن!
ما هم یه آدمیم مثل بقیه!
-------------------------------------
شخصیت شناسی حقیقی و ایده آل: یک خانم متاهلِ متعهدِ دانشجوى طلبه مسلمانِ شیعه ی ایرانی!
شخصیت شناسی واقعی و ساده: قصدمون رسیدن به حالت ایده آله اما خب تا رسیدن به اون موقعیت راه بسیار است.
-------------------------------------
اینجا شاید شبیه مدینه فاضله باشه.
گاهی از خود حقیقی من خیلی بالاتره اون قدر که حق دارن دوستان اگر بگن این دیگه کیه! چقدر تناقض داره! یه چیزی میگه و چیز دیگری عمل می کنه.
من فقط دوست دارم شبیه این نوشته ها بشم... همین...
******************************
هر چند همچون قطره ام، دستم به دریا می رسد/ بسیار ناچیزم ولی، نسلم به زهرا می رسد
او بی کران بحر عطاست، از خاندان «هل اتی» است/ بر کافران هم فیض او، در دار دنیا می رسد
او مومنان را مادر است، لطف خدا را کوثر است/ با این همه سائل یقین، هنگام اعطا می رسد

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
پیوندها

به نام خدا

سلام

******************

فضیلت متذکر ساختن انسان ها

-------------------

فَیَا لَهَا أَمْثَالًا صَائِبَةً ، وَ مَوَاعِظَ شَافِیَةً ، لَوْ صَادَفَتْ‏ قُلُوباً زَاکِیَةً ، وَ أَسْمَاعاً وَاعِیَةً ، وَ آرَاءً عَازِمَةً ، وَ أَلْبَاباً حَازِمَةً !

(این مطالب که گفتم) چه مثل هایی صحیح و مطابق واقع و پندهای شفا دهنده ی انحرافات و بیماری های درونی است، اگر در دل های پاک و گوش های شنوا و افکار جدی و عقول حسابگر وارد شود.

فَاتَّقُوا اللَّهَ تَقِیَّةَ مَنْ سَمِعَ فَخَشَعَ ، وَ اقْتَرَفَ فَاعْتَرَفَ ، وَ وَجِلَ فَعَمِلَ ، وَ حَاذَرَ فَبَادَرَ ، وَ أَیْقَنَ فَأَحْسَنَ ، وَ عُبِّرَ فَاعْتَبَرَ ، وَ حُذِّرَ فَحَذِرَ .

به خدا تقوا بورزید، تقوای کسی که شنید و خشوع کرد، گناه اندوخت و اعتراف کرد، ترسید و عمل نمود، حذر کرد و به انجام اعمال نیکو مبادرت ورزید. به مقام یقین رسید و به نیکوکاری پرداخت، وسیله ی عبرت بر او عرضه شد، عبرت گرفت. برحذر داشته شد، حذر نمود.

وَ زُجِرَ فَازْدَجَرَ ، وَ أَجَابَ فَأَنَابَ ، وَ رَاجَعَ فَتَابَ ، وَ اقْتَدَى فَاحْتَذَى ، وَ أُرِیَ فَرَأَى ، فَأَسْرَعَ طَالِباً ، وَ نَجَا هَارِباً ، فَأَفَادَ ذَخِیرَةً ، وَ أَطَابَ سَرِیرَةً ، وَ عَمَّرَ مَعَاداً ، وَ اسْتَظْهَرَ زَاداً لِیَوْمِ رَحِیلِهِ وَ وَجْهِ سَبِیلِهِ ، وَ حَالِ حَاجَتِهِ ، وَ مَوْطِنِ فَاقَتِهِ ، وَ قَدَّمَ أَمَامَهُ لِدَارِ مُقَامِهِ .

از پلیدی ها ممنوع شد، ممنوعیت از آن ها را پذیرفت. دعوت حق را اجابت کرد و به سوی آن بازگشت و توجه به گناهان خود نمود. یا رجوع به عقل و فرمان حق نمود و توبه کرد. از رسولان الهی پیروی کرد و به رشد یافتگان پیوست. حقیقت به او نشان داده شد و او حق را دید. در طلب کمال برشتافت و با گریز از پلیدی ها نجات یافت، پس ذخیره ای اندوخت و یاطن خود را تزکیه کرد. و معاد خود را آباد ساخت و تکیه بر زاد و توشه نمود. (این همه تکاپو و سعی صمیمانه را) برای روز کوچ از این دنیا و مقصد نهایی راه الهی که در پیش داشت و حالت نیازی (که روزی به سراغش خواهد آمد) و موقعیت احتیاج شدیدی (که در پیش رو دارد) انجام داد. همه ی اعمال صالحه را برای جایگاه ابدی خود پیشاپیش فرستاد.

فَاتَّقُوا اللَّهَ عِبَادَ اللَّهِ جَهَةَ مَا خَلَقَکُمْ لَهُ ، وَ احْذَرُوا مِنْهُ کُنْهَ مَا حَذَّرَکُمْ مِنْ نَفْسِهِ ، وَ اسْتَحِقُّوا مِنْهُ مَا أَعَدَّ لَکُمْ بِالتَّنَجُّزِ لِصِدْقِ مِیعَادِهِ ، وَ الْحَذَرِ مِنْ هَوْلِ مَعَادِهِ .

پس ای بندگان خدا، به خدا تقوا بورزید. در مسیر آن هدفی که شما را برای آن آفریده است و بر طبق همان تحذیر که درباره ی خود، متوجه شما ساخته است، از او برحذر باشید. و برای فعلیت رساندن وعده ای که به شما داده است، شایستگی کسب کنید و برای پیش آمدن هول روزی که (با مشاهده ی اعمال خود) در وعده گاه خداوندی قرار خواهید گرفت، برحذر باشید.

************************************

خلاصه: حضرت در این بخش بیان میکنند که انسانی می تواند از سخنان صحیح و مثال های واقعی پند بگیرد که دلش پاک باشد و گوش شنوا داشته باشد. 

ایشان به تقوا سفارش میکنند و ویژگی های فرد متقی را بیان میکنند؛ وی فردی خاشع، توبه کننده، نیکوکار و پیرو پیامبران الهی است. امر خدا را اطاعت می کند  و از هر چیزی که منع شده دوری میکند. خودش را برای اینده اش و سفر اخرت اماده می کند.

حضرت به ما سفارش می کنند که طوری تقوا داشته باشیم که خدا خودش خواسته است و طبق وعده های او، خودمان را اماده کنیم.

******************

خدایا به امید تو..!

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۲/۱۰/۰۴

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی