خطبه غراء، خطبه 83 نهج البلاغه، بخش نهم، سفارش به تقوا
به نام خدا
سلام
**************************
سفارش به تقوا
-------------------------------------------------------
أُوصِیکُمْ بِتَقْوَى اللَّهِ الَّذِی أَعْذَرَ بِمَا أَنْذَرَ ، وَ احْتَجَّ بِمَا نَهَجَ ، وَ حَذَّرَکُمْ عَدُوّاً نَفَذَ فِی الصُّدُورِ خَفِیّاً ، وَ نَفَثَ فِی الْآذَانِ نَجِیّاً ، فَأَضَلَّ وَ أَرْدَى .
من شما را به تقوای خداوندی توصیه می کنم که (با ابلاغ نتایج ناگوار اعمال زشت به وسیله ی پیامبران و براهین وجدانی) جای عذری نگذاشته است. و با طرق روشنی که پیش پای شما گسترده، احتجاج نموده است و شما را از دشمنی که در سینه هایتان نفوذی مخفی داشته و آهسته در گوش هایتان می دمد بر حذر داشته است.
وَ وَعَدَ فَمَنَّى وَ زَیَّنَ سَیِّئَاتِ الْجَرَائِمِ ، وَ هَوَّنَ مُوبِقَاتِ الْعَظَائِمِ ، حَتَّى إِذَا اسْتَدْرَجَ قَرِینَتَهُ ، وَ اسْتَغْلَقَ رَهِینَتَهُ ، أَنْکَرَ مَا زَیَّنَ ، وَ اسْتَعْظَمَ مَا هَوَّنَ ، وَ حَذَّرَ مَا أَمَّنَ.
(این دشمن اولاد آدم) شیطان است که گمراه می کند و به هلاکت می اندازد و وعده می دهد و فرزند آدم را در خیال آرزوها غوطه ور می سازد و زشتی های گناهان را می آراید و معاصی بزرگ و نابود کننده را در نظر انسان ها ناچیز می نماید. آن گاه که دمساز و همنشین خود را فریفت و گروگان خود را محکم به گره بست، آراسته ی خود را انکار و آنچه را که ناچیز و پست جلوه داده بود، بزرگ و از آنچه که برای انسان امان تلقین کرده بود، برحذر می دارد.
------------------------------------------------------------------
خلاصه: حضرت ما را به تقوا و پرهیزگاری دعوت کرده اند زیرا خداوند توسط پیامبران همه مان را آگاهی داده است و برای ما وجدانی قرار داده تا صحیح و غلط را بشناسیم و راه درست را انتخاب کنیم.
دشمن انسان شیطانی است که به گمراهیش می پردازد و او را از راه راست منحرف می کند و با آرزوهای مختلف او را از حقیقت دور می کند. پس از از آن که انسان به هلاکت رسید او را رها می کند و هر چه انجام داده را منکر می شود. پس باید از این دشمن بزرگ دوری کرد.
**************
خدایا به امید تو...!